Aktivnosti u župi

Molitveni susreti

Molitva četvrtkom

Svaki četvrtak u našoj župi je molitveni program. Sveta Misa u 18.30 sati je redovito sa propovijedi, a iza toga je klanjanje pred izloženim Presvetim Otajstvom. Uz pjesmu, osobnu i zajedničku molitvu molimo za našu župnu zajednicu, za pojedinačne potrebe, za sve aktualne nakane.

Prvi petak u mjesecu

Svaki prvi petak u mjesecu iza večernje Svete Mise u 18.30 sati redovito je klanjanje pred Presvetim Otajstvom i pobožnost Srcu Isusovu.

Molitveni vijenac kraljice obitelji

SUSRETI: Svakog prvog u mjesecu u 18.30 u remetskoj crkvi (Sveta MIsa i klanjanje pred Presvetim)
Molitveni vijenac Kraljice obitelji (MVKO) niknuo je na hrvatskom tlu 2000. godine kao odgovor katoličkih obitelji na duboku moralnu i duhovnu krizu. Osnovala ga je Ana Blažević s Nevenkom Grilec uz svesrdnu pomoć i potporu sestara Pohoda Marijina u čijem se samostanu i nalazi duhovni centar Udruge.

Obezvrjeđivanje Božjih zakona, uništavanje obiteljskih vrijednosti, agresivna ponuda nemorala, noćni život mladih, krivovjerje, droga – sve se to zlokobno nadvilo nad Hrvatskom i opasno zaprijetilo našim obiteljima. Trebalo se tomu snažno oduprijeti najjačim sredstvima, a to su, prema Isusovim riječima, molitva i post. Na tim evanđeoskom temeljima ostvarena je ideja da se katoličke obitelji zajedno sa svećenicima i redovničkim zajednicama udružuju u molitvene vijence, koji će, kao nekad Izraelci s Mojsijem, uzdignutih ruku vapiti Bogu i Kraljici obitelji za spas naše djece i obnovu obitelji i Domovine.

Obitelji se povezuju molitvom, postom i euharistijom u molitveni vijenac, koji udružuje 31. obitelj (ili pojedinca), svećenika i redovničku zajednicu. Svaki vijenac ima dvije osobe tzv. “Mariju” i “Martu” koje se brinu za duhovne i tehničke potrebe molitvenog vijenca. Molitveni član dobiva svoju iskaznicu sa svim podacima o vjenčiću i svojem molitvenom danu u kojem moli za obitelj, Domovinu i Crkvu, zatim svećenike i redovničke zajednice te za pokojne iz obitelji MVKO. Župnik kao duhovni voditelj svakog prvog petka u mjesecu služi sv. misu na nakane molitvenog vijenca. MVKO iz cijele Hrvtske godišnje hodočasti u Mariju Bistricu svake treće subote u mjesecu svibnju, a 8. listopada, na dan Neovisnosti, u Krašić.