Aktivnosti u župi

Ministranti


VODITELJ MINISTRANATA: br. Lovro Škerc
SUSRETI MINISTRANATA: Subotom u 15. sati

Biti ministrant znači biti službenik oltara a to znači pripadati onima koji se brinu oko pripremanja bogoslužja. Ministranti pripomažu da bogoslužje bude ljepše. Oni služe svećeniku, a samim time i Bogu. Ministranti u našoj župi su dječaci. Naša župna zajednica broji oko petnaest ministranata.

Na susretima se međusobno družimo, upoznajemo ljepotu vjere i ministrantskog djelovanja, bolje upoznajemo jedni druge kroz igru, povremeno idemo na izlete, kina ili na susrete ministranata iz drugih župa...

Velika je čast biti blizu oltara, biti dionikom toga nebeskog stola. Blagovati kruh anđeoski. Nije li to nešto predivno? Ministrant ustupa svoje ruke anđelu kao što svećenik ustupa samog sebe Kristu. Divna slika, a još divnija stvarnost. Stvarnost koja ulazi u naše živote tek kada o njima počnemo razmišljati.

Ministrant jest onaj koji u ime naroda služi Gospodinu, on vrši službu posluživanja. Posluživanja Kralja nad kraljevima. Noseći kruh i vino na oltar, oni prinose, u ime cijele zajednice okupljene u domu Božjem, plodove zemlje koji će postati Tijelo i Krv Gospodina našega Isusa Krista.

Biti ministrant jedan je od puteva da se na poseban način boravi blizu Isusa.
Svi koji žele takovo iskustvo radosno ih očekujemo.