Mise i blagoslovi

Obavijesti


Danas je s nama udruga Kolajna ljubavi i njihova volonterka Marija Tomičić. Između misa na raspolaganju vam je štand na kojem možete svojom donacijom pomoći Sirotište sv. Ante u Africi u koje Marija uskoro ide.


U misi u podne su nogometaši župe i ostali, i poslije mise je podjela nagrada Fairplay Futsal lige Grada Zagreba, koja igra u jazbini, a potaknuta je duhom katoličke malonogometne lige.


Mjesec je marijanskih svibanjskih pobožnosti, ukoliko je izvedivo pjevamo litanije Majke Božje uoči večernje mise, zatim molimo himan Duhu Svetomu – devetnicu uoči svetkovine silaska Duha Svetoga koja je u nedjelju.


Sestre klarise iz zagrebačkih Mikulića pozivaju na trodnevnicu uoči Gospe Fatimske: krunicu u 18 i zatim euharistiju. Sutrašnju blagdansku misu i prve zavjete s. M. Judite predslavi naš nadbiskup Dražen.


Naša Nadbiskupija obavještava: u ovu subotu u 12,15 euharistiju u Maclju predslavi biskup Mijo Gorski – spomen i molitva za mnoge pobijene na križnim putovima II. svjetskog rata i poraća.
Isti dan u Zagrebu će se održati Hod za život u svrhu promicanja vrijednosti otajstva ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Okupljanje je u Zagrebu na Trgu Republike Hrvatske, ispred HNK-a u 10,30. Majice možete nabaviti ispred šatora i time financijski pomoći poduhvat.


U subotu je i hodočašće Molitvenog vijenca Kraljice Obitelji župe Remete u Mariju Bistricu, autobusom, tko želi ići može se prijaviti gospođi Mirjani Hrestak, tel. 098 867 548, 13 eura.


U subotu u 20 sati naša redovnička zajednica će u šatoru moliti Službu čitanja i Himne iz Časoslova, uslijedit će molitva slavljenja od 20,45 do 22 sata, i euharistijsko klanjanje u tišini kroz cijelu noć do 7 sati kada ćemo moliti Jutarnju molitvu i pohraniti Presveti Oltarski sakrament.
Bit će to naše Duhovsko bdjenje!


Za utorak 21. svibnja u 19,15 najavljujemo aukciju slika originala. Gosp. Ante Margeta, naš župljanin, koji se inače ovim bavi, dariva slike za aukciju za obnovu Svetišta. Dođite i povedite prijatelje!


Za hodočašće u Međugorje i druga svetišta i mjesta u BiH i Hrvatskoj o svetkovini Tijelova javite se Dragutinu: 098 9122 770. Na oglasnim mjestima možete više saznati.


Ulaznice za Koncert Progledaj srcem Laudato TV-a (10 godina zajedno) u Arena centru Zagreb u petak 24. svibnja u 18 sati eventin.hr i galerije Laudato. Za dan kasnije karte su već rasprodane.


Iz župe Sesvetska Sela dobili smo plakat (u šatoru je) poziv na 13 utoraka sv. Anti.


Nabavite novi broj lista župe i svetišta Advocata Croatiae.


Svake srijede u Duhovnom centru u 20 sati izlaganje je prof. Antice Nade Ćepulić o crkvenim ocima kroz povijest.


Svaki dan u Gospinom vrtu u 20 sati molimo Gospinu krunicu, kao i prije svih večernjih misa u šatoru, nedjeljom u 7 ujutro i subotom u 10,30.


Neka je svima blagoslovljen tjedan koji danas započinjemo!