Mise i blagoslovi

Obavijesti


U utorak, poslije večernje mise izložit ćemo na klanjanje Presveti Oltarski Sakrament – Uskrslog Krista – Kruh Života, uz pjesmu do 20,30, zatim u tišini uz povremenu zajedničku molitvu sve do 6,50 kad ćemo imati blagoslov i slaviti euharistiju. Činimo to po našem već ustaljenom običaju uoči izbora. Ovaj put u šatoru.


Oživljen je neprestani prijenos preko www.zuparemete.net. Stavljamo ga i preko fb Župa Remete.


Ovom klanjanju začetnik je Zajednica Zamak i ona je i dalje nositelj, a sve vas pozivamo na prijavu u župnom uredu ili preko osnovanih grupa, za pol sata klanjanja.


Za vlast su kršćani dužni izaći na izbore i po kršćanski oblikovanoj savjesti glasovati, i za vlast najprije trajno moliti. Činimo to pred Zagovornicom Hrvatske! Ona neka zagovara Hrvatsku i Hrvate u domovini i po svijetu!


U srijedu će za mnoge biti neradni dan. Iskoristimo ga za molitvu, slavlje mise za Domovinu i narod, učinimo koje dobro bližnjemu u potrebi, obnovimo zajedništvo s Bogom, čovjekom, prirodom!


Prijave za SHKM (od srednjoškolaca do 30 godina) u Gospiću su produžene do 28.04. Više informacija možete naći na plakatima i društvenim mrežama.
Ako uzmemo da se ovakvi susreti ne zaboravljaju cijeli život, onda je šteta ne poći.


Večeras u 19:30 u Caritasovoj kućici je redoviti susret za mlade, kviz općeg znanja koji organiziraju naši mladi. Ekipe mogu imati do 4 člana, a najbolje očekuju nagrade.


U subotu animatori pozivaju na posljednji Susret za krizmanike od 18 do 21 sat. Preporučamo naše krizmanike i prvopričesnike te njihove obitelji, kao i katekumene – odrasle koji se spremaju primiti sakramente u vaše molitve.


Ulaznice za Koncert Progledaj srcem Laudato TV-a (10 godina zajedno) u Arena centru Zagreb u petak 24. svibnja u 18 sati eventin.hr i galerije Laudato. Za dan kasnije karte su već rasprodane.


Iz župe Sesvetska Sela dobili smo plakat (u šatoru je) poziv na 13 utoraka sv. Anti.


Izišao je novi broj lista župe i svetišta Advocata Croatiae.


Svaki dan u Gospinom vrtu u 20 sati molimo Gospinu krunicu, kao i prije svih večernjih misa u šatoru (u korizmi petkom i nedjeljom u 17,30), nedjeljom u 7 ujutro i subotom u 10,30.


Neka je svima blagoslovljen tjedan koji danas započinjemo!