Mise i blagoslovi

Obavijesti


Sutra, u ponedjeljak, 26. veljače u podne u Matici hrvatskoj, ul. Matice hrvatske 2, u dvorani Jure Petričevića otvorenje je 33. svečanosti Pasionske baštine Otkrivanje Noine zemlje – glazba prve kršćanske države – Armenije. Predavanje Putovima križa, u 18 sati u glazbenom učilištu Elly Bašić koncert armenske glazbe.


Srijedom u 20 sati u duhovnom centru su „Susreti s crkvenim ocima“ s kojima nas upoznaje prof. Antica Nada Ćepulić. Isplati se poslušati ovo bogatstvo Crkve!


Srijedom u 20 sati u duhovnom centru su „Susreti s crkvenim ocima“ s kojima nas upoznaje prof. Antica Nada Ćepulić. Isplati se poslušati ovo bogatstvo Crkve!


Pozivamo vas na korizmene duhovne obnove. Ove godine govorimo o sakramentima. U ovaj četvrtak o Potvrdi (Krizmi, Firmi). U 18 sati molimo krunicu, odmah nakon večernje mise izlaganje je o ovom prevažnom sakramentu, slijedi Euharistijsko klanjanje na temu ovog sakramenta, najkasnije do 20 sati. Na ove večeri, zbog tema, pozivamo roditelje vjeroučenika koje se spremaju primiti Prvu ispovijed i pričest te krizmu, ali i sve!


Srijedom u 20 sati u duhovnom centru su „Susreti s crkvenim ocima“ s kojima nas upoznaje prof. Antica Nada Ćepulić. Isplati se poslušati ovo bogatstvo Crkve!
Najavljujemo korizmene duhovne obnove. Ove godine govorit ćemo o sakramentima. U ovaj četvrtak o Krštenju (Krstu). U 18 sati molimo krunicu, odmah nakon večernje mise izlaganje je o ovom prevažnom sakramentu, slijedi Euharistijsko klanjanje na temu ovog sakramenta, najkasnije do 20 sati.


U četvrtak smo u misi i klanjanju molili za naše krizmanike, njihove roditelji i kumove, a u ovaj ćemo četvrtak prikazati naše prvopričesnike i njihove roditelje.


U petak prvog ožujka je Prvi petak, obići ćemo naše starije i bolesne po kućama, a navečer počastiti Presveto Srce Isusovo izlaganjem Presvetog Oltarskog sakramenta, litanijama i blagoslovom.


U subotu je prva subota – častimo Bezgrješno Srce Marijino i ujutro u 7 prikazujemo misu za dobročinitelje crkve i samostana i za duhovna zvanja.


U drugu subotu, 9. ožujka Kreatorij je u dvije grupe, za vjeroučenike nižih i za vjeroučenike viših razreda. Kreatorij sa svećenikom vode naši mladi župni animatori. Dragi roditelji planirajte i šaljite, draga djeco, dođite!


U korizmi molimo križni put petkom i nedjeljom u 18 (u 17,30 molimo krunicu). U Čretu petkom u 17,30. Danas će u Remetama Križni put predmoliti vjeroučenici 4. i 5. razreda. Križni put na ksaverskoj kalvariji je nedjeljom u 16. U 17 je slavlje sv. mise.


Danas započinje, a u nedjelju završava Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. U nedjelju ćemo poslije misa skupljati priloge!


U subotu, 2. ožujka u 11 sati u Banja Luci će za biskupa biti zaređen Željko Majić, svećenik Mostarsko – duvanjske biskupije.


Čujmo što poručuju župni mladi animatori: Dragi župljani, u radu s djecom raznih dobi vidjeli smo da mnogim učenicima trebaju instrukcije te smo zato došli na ideju da u okviru župe pokrenemo besplatne instrukcije. Zato sada tražimo volontere, ponajprije studente i radničku mladež, ali i sve ostale koji su spremni tjedno izdvojiti sat vremena i svoje znanje prenijeti mlađim generacijama. Obrazac za prijavu nalazi se na web i fb stranicama župe i fb – Mladi župe Remete.
Unaprijed zahvaljujemo na prijavama i želimo vam blagoslovljen ostatak tjedna!


Knjižicu Križni put i Krunica s karmelskim svecima možete nabaviti u suvenirnici.


Svaki dan u Gospinom vrtu u 20 sati molimo Gospinu krunicu, kao i prije svih večernjih misa (u korizmi petkom i nedjeljom u 17,30), nedjeljom u 7 ujutro i subotom u 10,30.


Neka je svima blagoslovljen tjedan koji danas započinjemo!