Mise i blagoslovi

Obavijesti


Obiteljskom misom u 9 sati započinje Obiteljski dan u našoj župi! Poslije mise nastavljamo s druženjem pored Caritasove kućice preko puta samostana. U 13 sati je ručak koji će biti ostvaren zajedničkim doprinosom za one koji su se prijavili. Svi su pozvani priključiti se upoznavanju i druženju! Bog vam blagoslovio odmor! Ministranti hvala vam i dođite i preko ljeta služiti Isusa kod oltara, On i mi ćemo se radovati! Misa u podne nedjeljom je do kraja ovog mjeseca.


Danas u slavlju župne mise u 10,30 slavit ćemo krštenje osmog djeteta obitelji Knežević. Čestitamo im na hrabrosti i velikom Božjem blagoslovu, uz teškoće kojih nije manjkalo! Hrvatski biskupi obvezali su se krstiti i dati dar petom i svakom sljedećem djetetu u obitelji. Zagrebački (nad)biskupi danas su zauzeti, ali su poslali blagoslov i dar. Hvala im!


Najavljujemo Hodočašće u Taizé od 16. do 26. kolovoza. Zadnjih godina mladi naše župe organizirali su odlazak na Novogodišnje Taizé susrete. Ovo ljeto organiziraju odlazak u selo Taizé u Francuskoj. Tamo će provesti tjedan dana, a bit će prilike upoznati mlade iz cijeloga svijeta i sudjelovati u životu taize zajednice. Prijaviti se mogu mladi od 15 do 30 godina, a cijena je 260 €. Više informacija imate na društvenim mrežama Mladi župe Remete.


Preporučamo u molitve našega brata Juraja, đakova, kao i ostale đakone i bogoslove. Br. Juraj završava duhovne vježbe prije svoga svećeničkog ređenja koje će biti u subotu, 22. lipnja u župnoj crkvi sv. Ivana XXIII., pape, na zagrebačkoj Klaki u 10 sati. Svoju Mladu misu slavit će sutradan, 23. lipnja u župnoj crkvi i Marijinom svetištu mlade Bjelovarsko-križevačke biskupije u Novoj Rači u 11 sati, a u Remetama na Gospu Karmelsku, 16. srpnja u 18,30.


Molitveni vijenac Kraljice obitelji Hrvatske poziva na hodočašće Majci Božjoj Vinagorskoj u nedjelju 7. srpnja. Polazak u 9, sv. misa u 11,30, zajednički ručak i druženje, u 15,30 posjet spomeniku Lijepoj našoj u Zeljenjaku i molitva i pjesma za Domovinu, povratak oko 16,30. Cijena 15 eura. Prijave do srijede 3.7. kod gđe. Mirjane Hrestak: 098 867 548.


Program 10. marijanskog zavjetnog hodočašća za Domovinu, od Osijeka od 9. lipnja do Dubrovnika do 22. kolovoza imate na oglasnim mjestima. Hoda se, naravno i dio puta!


Ove godine hodočašće Remeta, Gračana i Bešića u Mariju Bistricu biti slavljeno 6. i 7. srpnja, a ne drugog vikenda u srpnju, zbog toga što je Majka Božja Bistrička 13. srpnja ove godine u subotu. Pješaci hodočasnici kreću iz Remeta nakon molitve koja je u 4 sata u šatoru prema Bešićima, odakle se nakon molitve nastavlja s vjernicima Bešića i Gračana. Navečer je misa u Mariji Bistrici u 18, a u nedjelju u 7,30. Potičemo sve, osobito mlade! Autobus s našeg parkirališta kreće u nedjelju u 5,30, a iz Marije Bistrice natrag u 14 sati. Prijavite se za bus u župnom uredu. Cijena je 13 eura. Plaća se kod preuzimanja karata.


U ponedjeljak 24. lipnja je 68. obljetnica svete smrti sl. Božjega o. Gerarda Tome Stantića, hrvatskog karmelićanina. U našoj karmelskoj crkvi u Somboru u Bačkoj u R. Srbiji svetu misu za proglašenje blaženim i svetim predslavit će novi i mladi zrenjaninski biskup Mirko Štefković.


Svake srijede u Duhovnom centru u 20 sati izlaganje je prof. Antice Nade Ćepulić o crkvenim ocima kroz povijest.


Svaki dan u Gospinom vrtu u 20 sati molimo Gospinu krunicu, kao i prije svih večernjih misa u šatoru, nedjeljom u 7 ujutro i subotom u 10,30. Mjesec lipanj posvećen je Presvetom Srcu Isusovu - svaki dan prije večernje mise molimo litanije Srcu Isusovu, subotom Gospine.


Neka je svima blagoslovljen tjedan koji danas započinjemo!