Mise i blagoslovi

Obavijesti


Bogu i Majci Božjoj zahvaljujemo za hodočašće župa Remeta, Gračana i Bešića u naše nacionalno marijansko svetište Mariju Bistricu prošlog vikenda. Iz ove tri župe pješačilo je oko 600 hodočasnika. Dio se i vratio na isti način.


Zahvaljujemo Malim moliteljima za akciju čišćenja koju su sami predložili, ispred naše crkve, klaustra, oko karitasove kuće i oko duhovnog centra. Nered je nastao i nakon oluje, koja je oštetila krov oko zvonika.


Još danas i sutra molitvu devetnice Gospi Karmelskoj molit ćemo poslije jutarnjih i večernjih misa. Pozivamo i na molitvu krunice i litanija u 17,50. Svetkovinu Gospe Karmelske započinjemo već sutra svečanom molitvom Večernje i misom Bdjenja u 18,30. U utorak, na najveću karmelsku svetkovinu mise ćemo slaviti u 7,30; 10,30 i u 18,30. Ovu večernje misu slavit će naš mladomisnik o. Juraj Marinković. Poslije svetih misa onome tko je proučio što je, odlučio nositi škapular ili medaljicu koja ga zamjenjuje, podijelit ćemo ga ili obući u nj. Pozivamo sve Gospine štovatelje, braću i sestre Bratovštine karmelskog škapulara tj. nositelje tog znaka spasenja.


Večeras poslije mise pozivamo mlade na molitvu na način taize-a u kapelici Duhovnog centra sv. Ivana od Križa, preko puta crkve i samostana.


Hodočašće mladih u Taizé od 16. do 26. kolovoza. Zadnjih godina mladi naše župe organizirali su odlazak na Novogodišnje Taizé susrete. Ovo ljeto organiziraju odlazak u selo Taizé u Francuskoj. Tamo će provesti tjedan dana, a bit će prilike upoznati mlade iz cijeloga svijeta i sudjelovati u životu taize zajednice. Prijaviti se mogu mladi od 15 do 30 godina još večeras na molitvenom susretu mladih, a cijena je 260 €. Više informacija imate na društvenim mrežama Mladi župe Remete.


U subotu je karmelski blagdan sv. Ilije proroka i imendan našega župnog vikara o. Ilije. Mise slavimo kao i svake subote. Na Gospu Karmelsku i na sv. Iliju, uz uobičajene uvjete: ispovijedi ako je potrebna, pričesti, Vjerovanje, Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu te molitva na nakanu Sv. Oca, nositelji škapulara mogu zadobiti potpuni oprost.


Misu u podne nakon ljetne stanke opet ćemo slaviti od 6. listopada.


O hodočašću u Lanište u Istri, na blagdan bl. Miroslavu Bulešiću 24. kolovoza, možete pročitati više na oglasnim mjestima i kod gosp. Dragutina 0989122770. Cijena je 50 eura.


Program 10. marijanskog zavjetnog hodočašća za Domovinu, od Osijeka od 9. lipnja do Dubrovnika do 22. kolovoza imate na oglasnim mjestima. Hoda se, naravno i dio puta!


Započela 30-odnevica (6. srpnja do 4. kolovoza) za hrvatski narod i našu domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti. Molitva može biti vaša ili imate na oglasnim mjestima te na www.obnovauduhu.com


Dječje ljetne majice s anđelima i puno drugih stvari možete nabaviti u suvenirnici.


11. rujna nastavit će se svake srijede u Duhovnom centru u 20 sati izlaganje je prof. Antice Nade Ćepulić o crkvenim ocima kroz povijest.


Svaki dan u Gospinom vrtu u 20 sati molimo Gospinu krunicu, kao i prije svih večernjih misa u šatoru, nedjeljom u 7 ujutro i subotom u 10,30.


Neka je svima blagoslovljen tjedan koji danas započinjemo!