Mise i blagoslovi

Obavijesti


Subota (1. listopada): MISA ZA POČETAK VJERONAUČNE GODINE
Na blagdan sv. Terezije od Djeteta Isusa – Male Terezije naša školska djeca pod večernjom Misom u 18.30 sati (1. listopada) svečano započinju vjeronaučnu godinu. Pozivamo djecu, studente, roditelje i učitelje da u zajedničkom susretu i molitvi na Misi Bogu predamo i zamolimo za blagoslov naše učenje i studij.


Nedjelja (2. listopada): Sa početkom akademske godine vraća se Misa u 12.00 sati.


Nedjelja (2. listopada): Godišnji spomen na hrvatske anđele - djecu ubijene u Domovinskom ratu zajedno sa obiteljima hrvatskih stradalnika i hrvatskih branitelja
Moto: „U Božjim očima ništa nije maleno“ (sv. Mala Terezija)
Misu predslavi: fra Miljenko Mića Stojić
Kao i prošle godine, u nedjelju iza proslave Male Terezije slavit će se Misa na spomen ubijene i nestale djece u obrambenom Domovinskom ratu. Ujedno je poziv na duhovni susret svih stradalnika u Domovinskom ratu, te hrvatskih branitelja. Poslije mise je zajednički susret. Povod događaju je na temelju znanstvenog simpozija o ubijenoj i ranjenoj djeci u Domovinskom ratu održanom u franjevačkom samostanu sv. Vlaha u Pridvorju u Konavlima od 4. do 6. travnja 2019. Tada je predložen datum 1. listopada, kada je spomen sv. Male Terezije kao spomendan sve djece stradale u obrambenom Domovinskom ratu. Također upućen je i poziv da se spomendan obilježi i u svim hrvatskim školama i crkvama.


NAJAVA – 3. listopada (ponedjeljak) - MJESEČNA MOGUĆNOST BOLESNIČKOG POMAZANJA: Nakon ljetne pauze svaki prvi ponedjeljak u mjesecu biti će mogućnost za one koji su se pripremili sakrament bolesničkog pomazanja. Sve započinje u 17.45 nagovorom i krunicom. 18.30 Sveta Misa, te bolesničko pomazanje. Podsjećamo da je i inače svakog ponedjeljka u 17.45 nagovor i krunica sa Svetom Misom.


UREĐENJE VANJSKOG OLTARNOG PROSTORA: Uskoro se nadamo postavljanju električnog grijanja u Šator sastanka. Potrebno je uz to riješiti i dovoljan dotok – snagu električne energije. Cijena se kreće oko 80.000 kn. Slijedeće nedjelje, 2. listopada, prikupljali bi iza Misa vaš dar kako bi što prije mogli prikupiti potrebnu svotu.
- U narednom periodu također slijedi i popločenje ostatka Šatora sastanka.
Hvala vam na svakoj pomoći kojom zajedno činimo da vanjski oltarni prostor bude dostojanstveno uređen i na duhovnu korist svima.
Kupovinom knjige „Župnikov dnevnik u stripu“, kao i kupovinom cd-a Stijepe Gleđ Markosa pomažete uređenje vanjskog oltarnog prostora.


NEKA JE SVIMA BLAGOSLOVLJEN SLIJEDEĆI TJEDAN !