Vijesti detaljno

PROMOCIJA KNJIGE „SNAGA ZAHVALJIVANJA“ U SVETIŠTU MAJKE BOŽJE REMETSKE

24. 07 2023.

Dana 4. srpnja 2023. godine u Svetištu Majke Božje Remetske održana je promocija knjige „Snaga zahvaljivanja“, autora Merlina R. Carothersa.

Knjigu su predstavili oci karmelićani: župnik i upravitelj svetišta o. Antonio Mario Čirko, o. Marko Maglić i o. Ivan Pleše, te časna sestra uršulinka Ksenija Leko.

To je prvo hrvatsko izdanje kršćanske duhovne uspješnice, koja je od svojeg prvog izdanja 1972. godine u SAD-u, promijenila živote tisuća ljudi koji su iskusili novu snagu i duhovni boljitak. Knjiga „Snaga zahvaljivanja“ donosi nam prikaz čudesa nastalih dosljednom primjenom biblijske istine: „Bog sve okreće na dobro onima koji Ga ljube (Rim 8,28)“. Knjiga jednostavno i jasno objašnjava kako slavljenje i zahvaljivanje Bogu djeluje u svakodnevnom životu. Onako kako nas sv. Pavao uči u I. poslanici Solunjanima: „Uvijek se radujte! Bez prestanka se molite! U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu!“

Kardinal Raniero Cantalamessa, propovjednik Papinskoga doma, crkveni asistent Katoličke karizmatske obnove, rekao je o ovoj knjizi: „Slavljenje i zahvaljivanje su naše dužnosti prema Bogu. Hvalimo Boga zato što smo uvjereni da On može na dobro okrenuti svako zlo, za nas i za cijeli svijet. Hvalimo Ga upravo zato jer smo uvjereni da se sve okreće na dobro onima koje Bog ljubi! Najveća čudesa Duha Svetoga nisu plod Njemu upućenih molbi, nego odgovor na hvalu koju Mu iskazujemo… Jedna od najčitanijih knjiga unutar Katoličke karizmatske obnove je „Snaga Zahvaljivanja“ Merlina R. Carothersa. U njoj autor ne samo da ističe važnost zahvaljivanja, nego kroz Sveto Pismo i vlastito iskustvo pokazuje njegovu čudesnu snagu“.

<--- Povratak na sve vijesti