Vijesti detaljno

NEDJELJA 22. siječnja - VAŽNA NAPOMENA
Središnje ekumensko molitveno slavlje
kršćanskih Crkava grada Zagreba i zagrebačkog područja

14. 01 2023.

Središnje ekumensko molitveno slavlje u Zagrebu i Zagrebačkoj nadbiskupiji u ovogodišnjoj Molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana održava se u nedjelju 22. siječnja 2023. u „Šatoru sastanka“ pored župne crkve u Remetama s početkom u 9.30 sati

      Svjetska Molitvena osmina 2023. godine održava se od 18. do 25. siječnja pod biblijskim geslom: „Učite se dobrim djelima: pravdi težite“ (Iz 1, 12 – 18). Geslo je izabralo i molitvene materijale pripremilo Vijeće Crkava Minnesote u Sjedinjenim američkim Državama. Molitveni priručnik na hrvatskom jeziku objavila je Kršćanska sadašnjost, a preveo ga je i priredio Jure Zečević, OCD.

Središnje ekumensko molitveno slavlje kršćanskih Crkava grada Zagreb i zagrebačkog područja održati će se u nedjelju 22. siječnja 2023. u župnoj crkvi u „Šatoru sastanka“ pored župne crkve u Remetama s početkom u 9.30 sati. I ove godine uživo će ga prenositi i Hrvatska radiotelevizija.

Raspored Misa:

7.30; 9.30 (nema Misa u 9 i u 10.30 sati)

12.00 i 18.30.

Molitvu će predvoditi sudionici iz šest kršćanskih Crkava koje djeluju na zagrebačkom području: katolička, srpska pravoslavna, makedonska pravoslavna, evangelička (luteranska), reformirana kršćanska kalvinska i baptistička.

Imajući u vidu opće stanje u pogledu korone, gripe i određenih drugih okolnosti, kršćanske Crkve u Zagrebu odlučile su da će se još ove godine, umjesto tradicionalnih više molitvenih postaja, održati jedno središnje ekumensko slavlje. Istovremeno kršćanske crkve zagrebačkog područja pozivaju svoje vjernike da se za jedinstvo kršćana, mir, jednakost, pravdu i činjenje dobrih djela mole u svojim kršćanskim zajednicama i na individualnoj razini, u svojim domovima i sa svojim obiteljima, koristeći molitvene materijale koji se, osim u knjižarama Kršćanske sadašnjosti mogu preuzeti i na internetu.

Cilj i svrha Molitvene osmine za jedinstvo kršćana jest da svi kršćani diljem svijeta, koji pripadaju različitim Crkvama, u vremenskom periodu od osam dana, mole za jedinstvo kršćana, nadahnjujući se istim biblijskim sadržajima i istim tematskim razmatranjima, u skladu s Isusovom molitvom na Njegovoj posljednjoj večeri za jedinstvo Njegovih učenika, zapisanoj u Evanđelju (Iv 17, 20-23).

<--- Povratak na sve vijesti